Mucize

Günler öncesiydi: her ne kadar koçluk ve danışmanlık kariyerimde ilerlerken, bunun en birincil yolunun kendi içsel yolculuğum, kendi içimde derinleşmem, gün ışığına çıkmak için kalbimin, bedenimin en derinlerinde saklanan kimi bana tanıdık ama baskıladığım için yıllar içinde yabancılaştığım, kimi ise bana yeni özelliklerimi keşfettiğim kendimle çalışma halim olduğunu bilmeme rağmen, zaman zaman her insanoğlunun düştüğü tuzağa ben de yine düşmek üzere olduğumu fark ettim..

Özellikle New Self Institute’ü geniş kitlelere ulaştırmak arzusuyla yoğun bir temponun içinde çalışırken, olmasını beklediğim, gönülden dilediğim birçok hayali görüntü ve kareler gözümün önünden geçiyor bugünlerde..

Hayal etmek ve hayal ettiğine niyet etmek ve bunun için yola çıkmak o hayale ulaşmanın kesinlikle birinci koşulu, “New Self” yolculuğumdan sebep tecrübeyle sabittir.

Ancak kavuşmayı hayal ettiklerimiz için yol almak ve onları düşünerek motive olmak ile sadece o hayal ettiklerimizi düşünerek yaşamak arasında çok ince ve tehlikeli bir çizgi olduğunu anımsattı bu dönem bana…Bu da her yaşananın, ne zaman ve nasıl yaşandığının mutlaka bir sebebi olduğunun bir kere daha altını çizen değerli bir öğreti benim için ve bence bir bütün olarak baktığımda ayrı ayrı her insan için…

Hayaller, yapılmak istenenler ve onlara verdiğimiz dikkat, o hayallere varmak için bedelsiz bir değere sahip; bilin ki dikkatimizi neye verir isek, oraya yol alırız veya o oluruz, iste konunun değeri burada yatıyor..

Buraya kadar tamam aslında, o zaman benim yaklaşımımdaki bir insan veya benzeri şekilde davranan hemen her kişi doğru yolda gibi düşünebilirsiniz. Buna ben de gönülden katılıyorum, ancak tek bir şartla ki o da “gerçek mucizenin ne olduğunu unutmamamız”….

Gerçek mucize nedir? Gerçek ile mucize ifadeleri yan yana gelebilir mi? Adı üstünde: biri gerçekliği ifade ederken diğeri mucize: mucizenin kelime anlamına baktığımızda, (ki beni takip etmeye başlayanlar kelimelerin anlamlarına ne kadar değer verdiğimi fark etmişlerdir) mucize “insanları hayran bırakan, doğaüstü sayılan olay, insanın aklının alamayacağı , olağanüstü, şaşırtıcı” anlamına geliyor; yani gerçekleşmesi “neredeyse” imkânsız bir olay veya imkânsıza yakın ama şükürler olsun ki imkânsız da olmayan..başka bir deyişle kesinliği yok, çok az rastlanan bir durum olunca da zaten kesinliği olmayan imkânsıza yakın bir şey tabiri caizse halk dilinde ‘mucize’ olarak ifade ediliyor.

Yine tam burada tehlike dediğim kısma dönmek istiyorum: Gerçekleşmesi çok zor olan, düşük ihtimalli ya da az rastlanır türde olan her şeye mucize olarak bakarsak , ki niyet koymadan sadece istediğimiz ve hayal ettiğimiz hemen her konu bu alana girer: istediğimiz , hayal ettiğimiz , keşke dediğimiz , farkında olduğumuz ama harekete geçmediğimiz/geçemediğimiz (ki bu aşamada pişmanlık duygusunun mucizenin gelecekteki tezahürü olması çok yüksek olasılıklıdır), gerçekten her an içimizde, yanı başımızda, çevremizde gerçekleşmekte olan birçok mucizeyi kaçırma tuzağına düşmüş buluruz kendimizi..

Evet sadece isteyip hayal edip , bu konuda harekete geçmediğimiz hemen her konu genel geçer tanımıyla ‘mucize’ kavramının içine hapsolur ancak hayal ederken olması için çabaladığımız hemen her şey ” mucizeden birkaç adım öndedir çünkü ancak bunu yapabilenler, hayalleri ve arzuları için zorluğu göze alanlar, konfor alanından çıkanlar, öğrenmeye izin verenler, büyümenin bedeli olan çoğu zaman kırılgan sularda cesaretle yüzebilenler gerçek mucizeyi her an yaşadıklarını fark ederler çünkü:

Hayaller için çabalama gücü ve arzusudur mucize, korkmadan cesaretle hedefe yürüyebilmektir mucize, risk alabilmenin kırılganlığını kalbinde taşıyabilmektir mucize, niyet ettiği yolda mucizeyi gerçeğe çevirebilmektir mucize. Gerçek ile mucizeyi bir araya getirebilme inancı ile gelişmeyi ve öğrenmeyi sürdürmektir mucize..

En çok da bunu yapmaya imkan veren nefestir mucize, atan kalptir, üreten zihin, kalem tutan elimizdir mucize, topa vuran ayağımızdır, her gün doğan güneş, sulanan topraktır mucize, tohumları taşıyan rüzgâr, her gün yeniden doğan ve doğuran doğa anadır mucize, vücudumuzu dinlendiren uyku, enerjimizi veren sebze, bizi güçlendiren meyvedir mucize, toprağın içinden her gün bitiveren tohumdur…

Gerçek mucize, mucizesi için yola çıkarken, her an çevresinde tekrarlayan mucizenin farkında olmaktır…

Mucize aslında her gün olmayan, günün birinde şansa olmasını beklediğimiz şeyler değildir: tam tersine her an tekrarlayan, her an var olan, an’a dair her şeydir…

Bunu bilenlerin hayalleri her gün gerçekleşir…

Her an zaten yaşıyor olduğunuz mucizeler içinde mucizenizin gerçek olması dileğiyle,

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir